• +36 30 613 6726
 • isk.rakoczi@gmail.com

Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda

 

Elérhetőség

   
Címünk: 3200, Gyöngyös Országút út 1-3
E-mail cím: szenterzsebet93@gmail.com
Telefon 37/312 - 084
Mobil +36 30

 

Hírek

 

By admin
Hétfő, 2019. Szeptember 16.

Kedves Szülők!
Ha szeretnék gyermeküket vidám, családias környezetben,kis létszámú csoportokban tudni, ahol fontos a figyelem, empátia, türelem, elfogadás, és a hit csírájának elültetése, akkor nálunk a helye! Szeretettel várjuk!

Videó megtekinthető ITT

 

By admin
Hétfő, 2019. Május 13.

Büszkeségeink

Muszka Luca Matsz Zsebibaba Vidèkbajnokság II.korcsoport 1.hely

 

Muszka Luca aranyérmet nyert a MATSZ "zsebibaba" Vidék II. Korosztály csapatbajnokságán.Nõi tornában

 

Muszka  Luca: Női torna- 2018 Fradi kupa ,talaj torna 2.hely
Legfiatalabb versenyző külön díj.

Bezzeg Petra: Alpesi síkupa U8 lány VI. hely
Sípark síverseny U8 III. hely
XVIII. Renault kupa síverseny Lackenhof 4.hely 2017, 2018, 2019. években is
Gyöngyös város amatőr síbajnokságon való részvétel.

 

By admin
Szerda

 

By admin
Csütörtök, 2018. November 25.

25 éves a Szent Erzsébet Római Katolikus Óvoda

A képre kattintva további részletek megtekinthetők

 

 • By Kriszti ovó

  Óvodai beiratkozás időpontja: 2017 április 25-én és 26-án

  részletek ITT

 • By A Name

  This is an example of a comment made on a post. You can either edit the comment, delete the comment or reply to the comment. Use this as a place to respond to the post or to share what you are thinking.

 • By A Name

  This is an example of a comment made on a post. You can either edit the comment, delete the comment or reply to the comment. Use this as a place to respond to the post or to share what you are thinking.

Bemutatkozás

     Óvodánk, a Mátra lábánál fekvő település, Gyöngyös város központjától nem messze lévő, lakótelepi és családi házakkal vegyesen övezett területen álló épület. Az egykori családi házat örökösök nélküli házaspár: Mikhalecz Ferenc és Tuza Terézia végrendeletileg az egyházra hagyta 1910-ben. (Ma is sokan „Mikhalecz – óvoda” –nak neveznek bennünket.). A ház 1910-1924- ig szegényasszonyok házaként működött. 1924-től a Vincés Nővérek, nehéz sorsú, árva utcagyermekek gondozását vették kézbe az épület falai között: élelmet, hajlékot, vigaszt és nevelést adva a rászorulóknak. 1948-ban már óvodai feladatokat ellátó intézmény volt. A rendek feloszlatása után, 1950. július 3.-án kisajátított épület továbbra is óvodás korú gyermekek nevelését végezte.

Az Egri Főegyházmegye képviseletében a Gyöngyösi Felsővárosi Szent Bertalan Plébánia 1993. szeptember 01.-től a visszakapott épületben az óvodás korú gyermekek keresztény szellemű nevelését tűzte ki feladatául, s ezt a teljes óvodai életet magában foglaló foglalkozások keretében valósítja meg. 2011-től, Rákóczi Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda - Szent Erzsébet Római Katolikus Tagóvodája néven tagóvodaként működünk. Ennek köszönhetően minden gyermekünk automatikusan a „Rákócziban” kezdheti meg az első osztályt, mivel az egységes intézmény tagjaként elsőbbséget élveznek a felvételnél. Óvodánkban jelenleg 3 csoport működik, 6 világi óvodapedagógus irányításával. Biztonságos és barátságos környezetben várjuk a hozzánk érkező gyermekeket. Az óvodai nevelés keretében történő személyiség fejlesztés eredményeképpen válik a gyermek alkalmassá arra, hogy iskolai tanulmányait megkezdje. A város egész területéről fogadjuk a keresztény szellemű nevelésre igényt tartó szülők gyermekeit, de környező településekről is járnak hozzánk gyermekek. Vallási, világnézeti beállítottságtól függetlenül a nevelésünket elfogadó családok gyermekeit is szeretettel várjuk.

Legfőbb elvünk az emberi és gyermeki értékek keresése, formálása, az Istenszeretet és embertársak szeretete, a társadalmi és vallási kultúra továbbvitele, természeti, társadalmi környezetünk megismerése és védelme, környezettudatos nevelés: Felelősséggel tartozunk a teremtett világért: „A minden általa és érte teremtetett.” Nagy súlyt fektetünk a vallásos nevelésre, a jó közösség kialakítására, ahol az egymásért való őszinte tenni akarás mindennapi életünk része. Szeretetteljes légkörben, hatékony erkölcsi nevelést nyújtunk az óvodánkba hozott gyermekeknek. Az óvoda pedagógiai hitvallása szerint a keresztény óvodai nevelés tükrében feladatunknak tekintjük a keresztény értékek követését, a hit csírájának elültetését, a gyermekek személyiségének tiszteletét, őszinte szeretetét. A hagyományos óvodai életet a népi és egyházi ünnepkörbe ágyazva szervezzük. A nevelési év kezdetén és végén, védőszentünk ünnepén karácsonykor, valamint farsangkor óvodás szentmisén veszünk részt a gyermekek családjával, nagyobb ünnepek alkalmával meglátogatjuk plébániánk templomát, vagy az egyház képviselői (pap, hitoktató) keresik fel óvodánkat.

Fontos az óvodában a hagyományok ápolása, a gyermekek egészségének megóvása. Keresztény nevelési programunk fokozottan kiemeli a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását, az egészséges életre nevelést, valamint a tehetséggondozást. Óvodai nevelésünk célja: vallásos és nemzeti kultúránk közvetítése által, a gyermekek érzelmi, szociális és értelmi gazdagítása, képességeinek kibontakoztatása, a keresztény hitélet megalapozása, az élet értékeinek megláttatása és annak megbecsülésére nevelés. Dolgozóink szellemiségét áthatja János evangéliumának üzenete:

„Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és arra rendeltelek, hogy munkátokkal gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt.”